Denna form av kol är verkligen en kvalitetskol och brinner otroligt länge, i stort sett utan att avge rök.
Binochotan-kol produceras i Tanabe, Wakayama. Kolet är särskilt välkänt för sin starka vita färg när det brinner.
Vi rekommenderar att man grillar med Binchotan kol på våra Konro grillar/Yakitori grillar, men du kan självklart använda det oavsett vilken kolgrill du har.
Var uppmärksam på att det finns en del Binchotan-kol på marknaden som är producerat utanför Japan men som blir marknadsfört som japanskt kol. Det är ofta tillsatt olika kemikalier och tillsatser, vilket inte är bra.
Vårt kol är 100% ren Ubama ekträ från Shikoku eller Wakayama i Japan och är det kol som flest kockar och professionella i hela världen använder.
Specifikationer:
Inga kemikalier tillsatt och 100% naturligt
Brinntid: min. 5 timmar
Minimal rökutveckling
Minimal kol-smak på maten
Kan användas för alla slags kolgrillar
Innehåller 10 kg