kontakt@sousvideshop.se

  Trygg E-handel

  Fri frakt över 800kr

   Snabb leverans

  kontakt@sousvideshop.se    Fri frakt över 800kr   Snabb leverans  

Kom igång med sous vide - Se alla startpaket

Är du kock eller restaurangägare - Se all professionell utrustning

Se alla Konro Yakitori Grillar

Konro Yakitori Grillar

Se alla Airfryers

Airfryers

Se all sous vide utrustning

Sous Vide Utrustning

Se alla vakuumpåsar

Vakuumpåsar

Cybermonday

Lammkött

Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!

KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET

 

Lammkött är riktigt gott. Och beroende på temperatur kan det tillagas till en härlig rosa färg. Den stora variationen i temperaturerna under beror på olika storlekar och olika köttbitar från lammet, alla bitar är inte goda med den rosa färgen. Endast några grader kan göra en stor skillnad.

Om du generellt inte tycker om rosa lammkött, sätt då temperaturen på 4 °C högre än angivet i schemat under – så kommer du få ett genomstekt lammkött, som ändå är mört och saftigt.

 

 

STEKAR & STORA BITAR

 

 


 

 

 

Vikt / Storlek
 

 

Temperatur
 


 

Tid
 


 

Lammstek med ben

2,5 kg

56 °C

24 timmar

Urbenad lammestek

2 kg

56 °C

24 timmar

Knöl

½ kg

56 °C

14 timmar

Innererlår

½ kg

56 °C

8 timmar

Lammben

½ kg

56 °C

8 timmar

Lammkotlett (rack of lamb)

1 kg

55 °C

4 timmar

Rumpstek

½ kg

58 °C

14 timmar

Lammsadel

1 kg

56 °C

6 timmar

Lammbog

1,5 kg

59 °C

14 timmar


 

 

Portionsstorlekar

 


 

Vikt / Storlek


 

Temperatur


 

Tid


 

Lammkotlett

100 gram

56 °C

2 timmar

Lammfilé

150 gram

55 °C

2 timmar

Färsbiffar

300 gram / 3 cm tjock

56 °C

3 timmar

Tärnat Lamm (grytbitar)

Ej relevant

58 °C

3 timmar

© – Copyright – Allt innehåll på dessa sidor inklusive tabeller, är skyddade av upphovsrättslagen

Mest sålda