Lammkött

Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!

KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET

 

Lammkött är riktigt gott. Och beroende på temperatur kan det tillagas till en härlig rosa färg. Den stora variationen i temperaturerna under beror på olika storlekar och olika köttbitar från lammet, alla bitar är inte goda med den rosa färgen. Endast några grader kan göra en stor skillnad.

Om du generellt inte tycker om rosa lammkött, sätt då temperaturen på 4 °C högre än angivet i schemat under – så kommer du få ett genomstekt lammkött, som ändå är mört och saftigt.

 

STEKAR & STORA BITAR


Vikt / Storlek
 

Temperatur
 


Tid
 


Lammstek med ben

2,5 kg

56 °C

24 timmar

Urbenad lammestek

2 kg

56 °C

24 timmar

Knöl

½ kg

56 °C

14 timmar

Innererlår

½ kg

56 °C

8 timmar

Lammben

½ kg

56 °C

8 timmar

Lammkotlett (rack of lamb)

1 kg

55 °C

4 timmar

Rumpstek

½ kg

58 °C

14 timmar

Lammsadel

1 kg

56 °C

6 timmar

Lammbog

1,5 kg

59 °C

14 timmar


 

Portionsstorlekar


Vikt / Storlek


Temperatur


Tid


Lammkotlett

100 gram

56 °C

2 timmar

Lammfilé

150 gram

55 °C

2 timmar

Färsbiffar

300 gram / 3 cm tjock

56 °C

3 timmar

Tärnat Lamm (grytbitar)

Ej relevant

58 °C

3 timmar

 

 

© – Copyright – Allt innehåll på dessa sidor inklusive tabeller, är skyddade av upphovsrättslagen