Fisk

Vi har även ett stort urval av Sous Vide-kokböcker med läckra recept till fantastiska priser!

KLICKA HÄR FÖR ATT SE URVALET

 

Fisk är en delikatess. Därför är det viktigt att man inte ger den för mycket. Tider och temperaturer under är satta efter att fisken ska tillagas till medium.

När du tillagar fisk vid så låga temperaturer så tar samma grundregler som om du lagade sushi. Då vi arbetar med korta tillagningstider så är det begränsat hur många bakterier du dödar under uppvärmningen- se därför till att du köper din fisk hos en fiskhandlare du litar på.

Tiderna under är till för filé/stekar i portionsstorlekar. Många av fiskarna kan tillagas hela- här gäller en tumregel: Om fisken kan vara i ett sous vide bad, på 7-14 liter så ska du förlänga tiden med 100 %, om du vill tillaga den hel, dock rekommenderas det inte att tillaga en hel fisk sous vide.

 

FISK


Vikt / Storlek


Temperatur


Tid


Tonfisk

2-300 gram

48 °C

25 min

Lax

2-300 gram

48 °C

25 min

Svärdfisk

2-300 gram

48 °C

25 min

Torsk

2-300 gram

48 °C

25 min

Havskatt

2-300 gram

49 °C

25 min

Makrill

1-200 gram

49 °C

30 min

Mal

2-300 gram

49 °C

25 min

Havsaborre

2-300 gram

49 °C

25 min

Karp

2-300 gram

49 °C

25 min

Kolja

2-300 gram

49 °C

30 min

Hälleflundra

2-300 gram

48 °C

20 min

Öring

2-300 gram

48 °C

25 min

Fjällröding

2-300 gram

48 °C

25 min

Spetta

2-300 gram

49 °C

25 min

Piggvar

2-300 gram

49 °C

30 min

Haj

2-300 gram

49 °C

30 min

 

© – Copyright – Allt innehåll på dessa sidor inklusive tabeller, är skyddade av upphovsrättslagen.