Användning av vakuumförslutaren

Hur använder jag vakuumförslutaren?

När du ska vakuumpacka ska du placera påsens öppning i den lilla klämmaren i vakuumförslutaren – lägg den så kanten är innanför den svarta gummikanten. Påsens kant ska vara placerad under det lilla hålet i klämmaren – placeras påsen över detta hål kan liften inte sugas ut.

Stäng vakuumförslutaren – ska höra två klick från låsen.

Tryck härefter på VACCUM SEAL. Vakuumförslutaren startar nu med att suga ut luft – när den inte kan suga ut mer luft försluter den automatiskt påsen.

Du kan också använda SEAL ONLY knappen. När den används så försluter den påsen utan att suga ur luften först.

Vilka påsar kan jag använda i vakuumförslutaren?

Vi rekommenderar att du använder de vanliga påsarna från SousVide Supreme.

Om du ändå önskar använda andra påsar är det på eget ansvar. Skador på vakuumförslutaren som kan komma vid användning av andra påsar än rekommenderat täcker inte garantin eller reklamationsrätt.

Kan jag vakuumpacka påsar med vätska?

Vakuumförslutaren från SousVide Supreme är inte beräknat att vakuumpacka påsar med mycket vätska.

Men du kan absolut försluta påsar med vätska. Använd dig av SEAL ONLY funktionen och håll koll på att kanten på påsen är torr när du sätter vakuumförslutaren till för att försluta påsen. Sätt eventuellt vakuumförslutaren ut över bordskanten så undviker du att vätskan i påsen når påsens kant. Vi rekommenderar att du använder påsarna med zipstänging till påsar med mycket vätska i. Till exempel stuvningar, omelett, soppor och liknande.

Vi anbefaler at du bruge poser med zipluk til poser med meget væske, f.eks stuvninger, omelet, supper og lign.

Varför förseglas inte mina påsar korrekt?

För att uppnå en förslutning som håller är det viktigt att påsens översta kant är helt torr och fri från rester. Detsamma gäller för värmebandet på vakuumförslutaren.

Om du inte har plattat ut påsen ordentligt innan du sätter den i vakuumförslutaren, detta kan ha betydelse för förslutningen av påsen.